trešdiena, 2008. gada 21. maijs

Paslēpes

Vakardien satikos ar LNT žurnālisti, kura pārsteidza mani ar "ziņu", ka iekšlietu ministrs Segliņš neko nezinot par Mozaīkas plāniem organizēt gājienu un apgalvojot, ka mēs ar policiju neesam tikušies. Šorīt šie paši vārdi izskanēja LNT rīta raidījumā. Ministrs teica, ka "vispirs esot tā Mozaīka jāatrod". It kā mēs, 10 dienas pirms Draudzības dienām, būtu kaut kur paslēpušies (turklāt no policijas!). Iekšlietu ministrs atbild par valsts policijas darbu. Stipri šaubos, ka valsts policija būtu slēpusi informāciju no sava augstākā priekšnieka, nestāstot, ka tai pakļautā Kārtības policija ir tikusies ar Mozaīku nu jau 3 reizes pēdējo nedēļu laikā. Pēdējās divas reizes bija pagājušajā nedēļā, kad mēs vispirms visi tikāmies pie Rīgas Domes izpilddirektora Andra Grīnberga (13. maijā) un vienojāmies par gājiena maršrutu 11. novembra krastmalā, bet pēc tam satikāmies atsevišķi ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Aleksandru Bukēviču (15. maijā) lai vienotos par maršruta detaļām, drošības pasākumiem un dažādiem tehniskiem jautājumiem.
Ja Segliņa kungam bija radušās šaubas par to, vai Mozaīka ir paslēpusies vai ne, vai viņš nebūtu varējis šo jautājumu uzdot kādam no sev pakļautajiem policistiem? Vai arī pajautāt savam kolēģim Kastēna kungam, kas arī savā laikā apgalvoja, ka mēs esot pazuduši, bet pēc tam veiksmīgi mūs atrada? Turklāt, zinu, ka vēl pirms divām dienām Segliņam kāda laipna persona, kas labi pārzin situāciju, iedeva manu vizītkarti un teica, ka varot arī mani sazvanīt un pajautāt kā iet ar plānošanu.
Tātad, varam secināt, ka ministrs ļoti labi zināja, gan kā atrast policiju, gan arī mani. Arī Mozaīkas mājas lapā ir kontakttālrunis, pa kuru var mūs sazvanīt. Nekur dziļi paslēpušies neesam, pasākumu arī plānojam ierastajā kārtībā un sadarbībā ar policiju.
Atliek jautājums - kāpēc Segliņa kungs saka šādas lietas masu saziņas līdzekļos?
Linda

2 komentāri:

ilze teica...

Nu Segliņa kungs ar prātīgiem un pārdomātiem izteikumiem masu medijos nekad nav atšķīries... pēdējā laikā sevišķi laiž muļķi - ar smaidu uz lūpām runā pilnīgas glupības!!!

Vilx teica...

Iekšlietu ministrs Segliņš vienkārši tēlo "strausu", lai varētu izlikties, ka viņš neko nav zinājis un nevajadzētu atbildēt uz jautājumiem, uz kuriem, iespējams, viņš arī nemaz tā skaidri nemāk (negrib) atbildēt.
Vispār jau tā šoreiz bija klaja demagoģija, kas vērsta pret "Mozaīku", it kā mēs būtu biedrība, kas kaut kur slēptos. Ja jau Segliņš nevar parunāt ar saviem padotajiem, tad vismaz varētu palūgt kādam no saviem daudzajiem štata un ārštata padomniekiem vismaz ielūkoties tīmeklī.